lördag 25 januari 2014

Idrottsgalan 2014

Vann biljetter till Idrottsgalan 2014 i Stockholm och Globen.
Svarade rätt på en fråga i Nerikes Allehanda och fick således inträde till den direktsända galan.
Spännande värre!!!

Visserligen bara sittplatsbiljetter och entré till efterfesten - de riktiga vipgästerna får sitta vid matborden tillsammans med alla idrottshjältar - men väldigt kul ändå att få åka och se allt på nära håll.

Och "by the way" - även kändisar måste ju gå på toaletten - och står man rätt placerad i väntan på insläpp - passerar en och annan alldeles i närheten och få stå ut med att låta sig fotograferas med oss vanliga. Ganska roande att få se det på nära håll - hur alla drar och rycker i dem.

Själv hade jag hoppats på att få se skidåkaren Johan Olsson plocka hem jerringpriset - men tyvärr blev han slagen på mållinjen av en golfspelare jag inte ens minns namnet på. Sånt är livet.!!





Nyårsafton

Lagom hemma i Örebro igen var det dags för nyårsafton och fyrverkerier vid slottet. Nu tillhör jag ju dem som inte lägger nån större notis vid speciella dagar och stunder - och denna dag är precis som vilken annan dag som helst. Men jag älskar fyverkerier - trots det faktum att man rent bokstavligt "bränner pengar". Men för en fotonörd som behöver träna på långexponering är det en fullträff a´la "bullseye". Så av denna anledningen höll jag mig vaken till tolvslaget - drog med mig stativet - och cyklade ner till slottet för att trängas med alla festande och förväntasfulla örebroare. 

Resultatet då? - jo då - det blev en del bra bilder. Men jag känner att jag fortfarande behöver träna - det är fortfarande alldeles för mycket experimenterande. Men en vacker dag kommer jag att känna mig nöjd som en riktig fotograf ;)







Mora

Året som gick - avslutades på ett alldeles förträffligt sätt med underbara dagar uppe hos mina föräldrar i Mora. Ett perfekt ställe att koppla av på - samla krafter - bli ompysslad och bara njuta av livet.
Promenader i fäboden - bakning i köket  - och kära återseenden med underbara vänner.
Kan inte bli bättre!!

Hade hoppats på lite mera snö förstås - men det är svårt att beställa bra väder. Skidorna fick således ligga kvar i takboxen istället för att plågas i vasaloppsspåret - men i ärlighetens namn kändes det lite surt att inte kunna utnyttja möjligheten att få träna på lite snö. Som tur är har det ju blivit vinter på riktigt även här i Örebro nu - så lite träning blir det ju i alla fall nuförtiden.

Nu räknar vi ner dagarna för att kunna återvända till Mora snart igen - mindre än en månad kvar.
Längtar!!!







Hej igen ........

Jamen titta - det gick visst över en hel månad till innan jag hälsade på min blogg igen. Ett kärt återseende med lagom dos av dåligt samvete. Mycket har hänt sen sist - och jag ska göra mitt bästa för att återge det mesta. Om jag kommer ihåg vill säga - haha - tanten börjar bli gammal och disträ.