torsdag 28 februari 2013

Kortvasan/Tjejvasan 2013

Nu har det gått snart en vecka sen både jag och Herr Nyman tömde våra krafter i tremilsloppen på skidor uppe i Mora. Det har tagit sin tid att smälta alla intryck - och för min del var det ingen självklarhet att ens komma till start. Ibland måste jag påminna mig om att jag faktiskt haft en hjärtinfarkt och att förutsättningarna inte var optimala. Men efter att ha fått ok från både sjukgymnasten och läkare öppnades ändå möjligheten för att kunna starta.

Aldrig har jag varit så misspeppad inför en tjejvasa - och faktiskt är att den känslan inte släppte förrän efter en halvmil in i loppet. Kanske var jag innerst inne inställd på att det inte skulle bli något lopp. Först när jag började närma mig kontrollen i Hökberg kunde jag börja njuta av loppet - en hel massa tjejer - strålande sol - men framför allt en fantastiskt glid på skidorna. Möjligheten att kunna ta mig i mål växte för var stavtag och jag kände mig stark och positiv. Känslan att avbryta kändes helt plötsligt avlägsen - bara jag tog det lugnt och körde i min takt.

Känslan att närma mig Mora och se målet är helt klart obeskrivlig. För min del var det inte bara grejen att ta sig i mål - utan allt runtomkring  som gjorde målgången så speciell. Allt som hänt den senaste månaderna i form av läkarbesök - mediciner - frustration - hopp och förtvivlan - förberedelser - ballongsprängning. Mycket kom i fatt mig där på upploppet - att jag ändå kunde genomföra loppet trots allt.

En del tycker säkert att jag är galen som ändå försökte - men för mig var det viktigt att få kvitto på att kroppen inte är så urusel  - detta till trots att mina värden inte är så bra som jag skulle vilja. Jag har en lång väg kvar att ta mig igenom - men helgen i Mora visade ändå att ingenting är omöjligt. Det är den känslan jag tänker ta med mig fortsättningsvis.









 



 



lördag 23 februari 2013

Tjejvasan 2013

Yes - I did it!!
 

 
3 timmar 26 minuter 13 sekunder
 

onsdag 20 februari 2013

Ordspråk

Blowing out the
other person´s candle
will not make yours
shine brighter...
 
 

måndag 18 februari 2013

Nybakat

Jonna ockuperade köket i några timmar.
Nybakade bullar till kaffet!
 
Mums!!
 

 

Nyttig lärdom

Inte alla dagar är lika roliga att åka skidor.
Fel valla ger dåligt glid.
Svettigt värre!!
 
Nu är skidorna inlämnade för behandling.
 
 

fredag 15 februari 2013

Räkning

Det är när sjukhusräkningen dyker ner i postlådan - som man inser hur fantastisk sjukvården är.
För ynka 290 kronor har jag legat 2 dygn på sjukhus med full översyn - genomgått en kranskärlsröntgen med ballongsprängning - och antagligen räddat mitt liv.
 
No more to say.
 
 
 

Instagram

Lite uppdatrerade bilder från Instagram
 






 

onsdag 13 februari 2013

Uppvaktning

25 röda rosor fick vi av världens bästa dotter.
Puss och kram från mamma och pappa.
 
 

Silverbröllop

Jag och Herr Nyman har varit gifta i 25 år.
Grattis till oss!!!
 
 
 
 
I många år har jag varit lite anti mot bröllopsdagar och jubileum av olika slag - anser att alla dagar är lika viktiga för att du ska bli lycklig i ditt förhållande. Men innesrt inne kan jag nog ändå tycka att 25 år är värt att uppmärksamma.
 
Många av våra vänner som träffade sin livskamrat samtidigt som oss - när vi var unga och vackra - har börjat om på ny kula med nya partners och nya barn. Det finns naturligtvis olika anledningar till det - men det gör ändå att jag känner mig lite unik som hållit ihop med samma man under alla dessa år.
 
Därmed inte sagt att livet alltid är en dans på rosor. Livet bjuder på överraskningar - så också ett äktenskap - och ibland har man undrat man vad man håller på med.
Men jag har lärt mig att problem kommer oavsett om man vill eller inte - frågan är bara hur man tar sig förbi dem - och om man är villig att lösa dem tillsammans.
 
Sen gäller det naturligvis att ha kul tillsammans - att kunna skratta ofta och mycket - och se till att man trivs tillsammans. Delad glädje är ju som sagts dubbel glädje - nåt jag ofta får erfara med Herr Nyman. Han är en glad prick som får mig att skratta - han har humor och ser livet från den ljusa sidan. Att han sen har gett mig världens bästa gåva i form av en underbar dotter gör ju inte saken sämre.
 
Nu kör vi vidare .........
 
 
 
 
 


måndag 11 februari 2013

Ånnaboda

Äntligen!!!

Då sjukgymnasten på mitt belastningstest i förra veckan gett klartecken till att åka skidor - kändes det väldigt speciellt att få åka till Ånnabda och staka sig runt sjön.
Det kändes så oerhört skönt - jag var pigg och kände mig stark - och jag njöt av varenda meter.

Spåren var fina och vädret var underbart. En fyra/fem minusgrader och solen bjöd på en fantastisk hemgång som gjorde att himlen exploderade i ett färgscenario. Det kan knappast bli bättre!!!



Ja - jag tog det lugnt till er som undrar.

Jag är väl medveten om att det bara är dryga tre veckor sen min hjärtinfarkt - men jag är också klok nog att känna efter hur kroppen mår. Dessutom är jag rekommenderad fysisk aktivitet för att hjälpa mig själv i rätt riktning. Ni som känner mig - vet att jag inte skulle göra något som motarbetade min hälsa.

Avslutar med några härliga bilder från Ånnaboda när solen höll på att gå ner.






söndag 10 februari 2013

Framkomlighet

Lovade mig själv att inte klaga mer över snön som kommer - bestämde mig istället för att vara positiv och glad över allt det vackra. Ändå kan jag inte låta bli att tycka att livet ändå blir lite mer komplicerat när plogbilarna inte riktigt hänger med i samma tempo som snön faller.
Det gör det lite mer jobbigt för oss som är ute på nätterna och åker.

Fast å andra sidan har det sin lilla tjusning också - att inte veta om man kommer igenom nästa snödriva som ligger mitt i vägen och blockerar. Ibland gäller det att gasa och satsa för fullt - men alltför oftast får man erkänna sin litenhet och försöka backa tillbaka i sina egna hjulspår och hitta bra alternativvägar. Det är inte alltid det lättaste - men med tiden har jag blivit ganska bra på det.

Som sagt - älska vintern och gilla läget!!!


lördag 9 februari 2013

Massor med snö

Jag som gladde mig så över snön som kom häromdagen.
Nu är det på sin plats med en liten korrigering - för det behöver ju inte vräka ner innan plogbilschaufförerna har hunnit vakna på morgontimmarna.
Det ställer nämligen  till det lite för mig på nätterna när jag ska jobba.
 
Inatt hade jag oturen att låsa fast mig i drivsnö - och kom inte loss förrän efter en timme.
Bara ut och skotta - yippie!!
 
blöt - trött - arg - kall - frustrerad - svettig
 
Det verkar tydligen inte ge sig heller.
Tittar ut genom förnstret - och det fortsätter bara att snöa.
 
Gilla läget - älska vintern!!


torsdag 7 februari 2013

Belastningstest

Nu är jag testad!!
 
Jag fick godkänt och ökade befogenheter.
Ingenting är tydligen omöjligt!!!
 
 

onsdag 6 februari 2013

Vinterfunderingar

Vintern vägrar ge upp.

Trots att det mesta av snön hade töat bort här i stan - så kom det tillbaka med besked igår igen när det bokstavligen börja vräka ner. Perfekt vecka att börja jobba igen kan tyckas - men det gäller att ta det lugnt så man håller sig på vägarna.

Har alltid känt mig lite kluven till vinterhalvåret här i Örebro - eftersom snön som faller i regel aldrig får ligga kvar. Två dagar efter att den skapat kaos - slaskar den bort och så är vi tillbaka på noll igen.
Rent praktiskt vore det ju lättare om vi slapp vintern helt och hållet - i alla fall under de förutsättningarna.

Den här vintern är annorlunda - vilket jag är glad över. Häromdagen kom jag på mig själv att småle när flingorna dalade utanför fönstret - och nu hoppas jag inget hellre än att graderna ska krypa ner lite mer under minusstrecket  så att vintern stannar lite längre.

söndag 3 februari 2013

Karlslund

Bjuder på liten fotokavalkad från Fallen och Karlslund.
Solig söndag och kamerasugen.
 
Vilken är din favorit?