onsdag 29 februari 2012

Skottdagen

BUSSKORT!!
Idag vill jag börja med att gratulera min lillasyster som klarade av uppkörningen för busskort. Jag är så fruktansvärt imponerad och stolt - du är helt enkelt "awesome". Diggar dig massor för att du inte ger upp och för att ingenting är omöjligt. Gissa om du inspirerar en gammal storasyster. Kram och lycka till i fortsättningen.


GLOSSYBOX
Februaripaketet av glossyboxen kom idag.
Det är så kul att få presenter o man blir så barnsligt glad över att få öppna presenter. Som vanligt innehöll lådan användbara produkter som nu ska testas i en månad.


CHAMPAGNE
En av fördelarna med att besöka mindre orter - som till exempel Mora - är att det finns så mycket lokala produkter i affärerna trots att det står ICA MAXI på utsidan. Den här gången hittade vi kolsyrad läskedryck från Mora bryggeri som heter FRUKTSHAMPANJ. Även om den smakade i stil med Pommac så kändes det ganska lyxigt att få dricka champagne mitt i veckan helt utan anledning.




HELLY HANSEN
Hittade så snygga Helly Hansen stövlar på rea när jag var ute på Mariebergs Köpcentrum igår. Har faktiskt spanat in dem sen länge - men tyvärr finns aldrig min storlek kvar när det drar ihop sig till utförsäljning. Tur för min mamma då - som har mindre fötter än jag - för idag blev hon lycklig ägare till just dessa stövlar.




SNOWROLLER
Sitter och småkollar lite på Sällskapsresan "snowroller" som just nu går på TV4 FILM. Dagens citat kommer från just den filmen. Scenen är när Hedlund och Brännström har bjudit in tjejerna till sin unkna husvagn på surströmming, och övertalar dem att vara med med som fotomodeller i sin kampanj för skidor. Min alldeles egna Herr Nyman kommer då in i vardagsrummet och utbrister - "jag är ledsen över att behöva säga det - men deras husvagn är nyare än våran". Ja vad säger man - jag ska tydligen sommarsemestra i något som antikrundan skulle hoppa högt av glädje över att få sätta tänderna i :)



KVÄLLSFIKA
Som avslutning på denna dag - som bara återkommer vart fjärde år - blir det lite kvällsfika i form av en stor kopp te och lite nötter. Är just nu insnöad på allt vad nötter heter - även om valnötterna ligger bäst till. Känns OK att muffla när suget sätter in - och man känner sig ändå ganska nyttig.

tisdag 28 februari 2012

Tulpaner

Ni glömmer väl inte att frossa i tulpaner


måndag 27 februari 2012

Bokrea

Mitt paket med mina böcker från Bokrean hade kommit och låg på bordet när jag kom hem från Mora.
Inte alls på långa vägar lika många böcker som Sandra - men jag känner mig nöjd. Nu ska jag förkovra mig i ämnen som trädgårdsplanteringar - matbrödsbakning - stickning - och Stinas intervjuoffer. Spännande värre!!

Tjejvasan 2012

TRÖTT - GALEN - LYCKLIG


Tänk att jag genomförde tjejvasan trots allt.
Med minimal uppladdning och träning tog jag mig i mål på:
3 timmar - 43 minuter - 2 sekunder
(vilket jag är oerhört nöjd med).

För mindre än 3 månader sen opererade jag mitt knä och i ärlighetens namn har jag inte stått på ett par längdåkningsskidor sen jag körde tjejvasan förra gången - dvs för 14 år sedan.

Inget jag rekomenderar - men med stora portioner av tjurighet och viljestyrka - så går det.
För min egen skull hoppas jag kunna vara lite mer förberedd till nästa år.
Längtar redan!!!

Här följer nu lite bilder från dagen - så håll till godo.

 Inget hade varit möjligt att genomföra om det inte vore för min alldeles egna assistent.
Jonna ställde upp som fotograf, chaufför, uppassare och aktiv påhejare.
Tack för allt!!!

 Starten i oxberg


 Gäller att hamna i rätt startfålla - tydligt anvisade


 Målet i Mora


 Träningsvärk i morgon??  - jajamensan!!


 Uppskattad belöning vid målgång.


Alla som genomför loppet får både diplom och medalj.

Trettio mil

När vi lämnade Örebro i torsdags eftermiddag - då såg det ut så här:


Men när vi kom fram till Mora - då såg det ut så här:

Våren tar sig olika uttryck beroende på var man befinner sig - men visst är det
en fördel om det finns lite snö om man ska åka tjejvasan

tisdag 21 februari 2012

Frasse

Mattes lilla prins.
Följer med på alla upptåg och nyfiken på allt som rör sig.
Älskar att vara i centrum.


Carmbulls Front Runner - alias Frans



Knoppar

Syrenknoppar i februari månad - lite väl tidigt va?


Förberedelse

Takboxen på - laddad för helgen


Vårkänslor

En helt fantastiskt underbar dag med sol och plusgrader. Det kändes verkligen som det var vår i luften.
Man blir så glad - full av energi - och vill bara ut UT.
Ut för att njuta  - och för att bli en del av allt som händer.

Bara därför tänker jag bjuda på lite bilder av verkligheten en vanlig tisdag i februari.







Halka

Inatt gällde det verkligen att ha tungan rätt i mun och gasa försiktigt - oj oj oj vad halt det var på småvägarna. Man kände sig verkligen som en liten smörklick i het stekpanna när man kryssade fram mellan lådorna.
Men tar man det bara lugnt så kommer man fram som man ska.

Nu kommer jag i alla fall att sova gott.
Sweet dreams!!!

måndag 20 februari 2012

Sommarskor

I en av lådorna uppe på garderoben har jag delar av min skosamling - och plötsligt kom jag på hur mycket jag längtar till sommaren - för där finns nämligen de flesta av mina sommarskor - sandaler - och espandrillos.

Tänk att få slippa alla fodrade vinterstövlar och kängor med snörning - och istället snabbt kunna slänga på sig ett par snygga ballerinor eller varför inte ett par kurbitsmålade träskor när man ska gå ut - det är livet det :)


Skor ur låda nummer 1


Som sagt - man kan aldrig ha för många skor - och alla rymdes inte på samma kort. Behöver jag nämna att  en "walk in closet" med separata skohyllor står ganska högt upp på min önskelista :)

Kläder

Bättre sent än aldrig - men idag tog jag mig i kragen och rensade upp bland alla kläder som jag plockade fram ur dolda gömmor häromdagen, och som alltsedan dess legat på golvet i väntan på bättre öde.
Tänk bara att det ska ta sån tid att få ändan ur vagnen och få nåt vettigt gjort.

Men skam den som ger sig - nu är i alla fall alla kläder sorterade och tvättade - och en del även bortforslade som avfall. Känns skönt - och jag känner mig lättad!!




Nu är garderoben uppdaterad igen - framför allt städad och inventerad - och bara det känns ju som en seger.

söndag 19 februari 2012

Duell

Man ska aldrig förringa en rasande katt som bevakar sitt revir.


Det fick jag erfara igår natt när jag blev ögonvittne till hur en räv försökte trampa över på fel sida om trädgårdgränsen. Katten blev rosenrasande - och den som fick ge sig var räven.
Han lommade sakta iväg med svansen mellan benen.

Hur coolt som helst att se.

lördag 18 februari 2012

Väder

Ja vad säger man - jag fick alltså både rätt - och mindre rätt angående gårdagens inlägg.

Det började inte snöa förrän framåt morgonen även om det dalade några små flingor även under natten - men jag tror inte att man kan kalla det riktigt snöande.
Däremor steg graderna ganska drastiskt - från minus 12 till minus 3 på bara några timmar - så visst var det omslag i vädret. Mitt huvud var alltså inte helt fel ute!!

Under eftermiddan har det däremot regnat - så nu är det isgata igen. Verkligen trist!!


Tänk om vintern verkligen kunde få vara riktig vinter ändå

fredag 17 februari 2012

Barometer

Min man brukar säga att jag är lika säker som en barometer när det gäller omslag i vädret.

"Man skulle kunna spika upp dig på väggen och ha dig som en prydnad" är hans kommentar när jag klagar över oförklarad huvudvärk och ilningskänslor i bakhuvudet och nacken.

Nu undrar jag - ska det komma snö inatt??


Kladdkaka

Idag har varit en riktig sockersugdag - usch vad jag ogillar sådana dagar - jag måste verkligen jobba på min karaktär och självdisciplin.
Inte blev det bättre heller av att jag ställde mig och bakade en kladdkaka med kokosbotten - ett recept som jag hittade häromdagen i en riktig tanttidning.

Hursomhelst var den jättegod och jag beslöt mig för att njuta av varje tugga.  Tur för mig att redan brännt en massa kalorier på min crosstrainer idag - då står jag i alla fall på plus/minus noll . Man får vara glad för det lilla :)



Allra helst skulle man ju ha lite färska hallon och grädde på - för att göra den fulländad.
Men det hade vi inte tid med :)

Raggsockar

Ytterligare 2 par raggsockar är färdigstickade.
Jättefina!!
Dom ska jag ge bort som present.

torsdag 16 februari 2012

Natt

Minus 16 och stjärnklart.
Inte utan att man fryser lite om näsan.

onsdag 15 februari 2012

Mamma Mia

Ville bara säga att jag saknar er tjejer.

Elin - Jonna - Fia



Pensionärsbio

Idag var jag med om en ny upplevelse när jag gick på eftermiddagsbio med Herr Nyman. Behöver jag säga att vi sänkte medelåldern dramatiskt :) Det var också spännade att se - att trots att filmen stundom innehöll ganska så våldsamma inslag - så var det ingen som reagerade med avsky - utan hellre nickade instämmande till både slagsmål och sönderslagna ansikten.

Man ska alltså inte dra alla pensionärer över en och samma kam - och tro att alla sitter hemma och klipper kuponger och kör rollatorrace i lågprisbutikerna.







Bortresta

Vad bra att man visar hela världen att man är bortrest.
Kanske borde man be grannen tömma lådan när man inte är hemma.


tisdag 14 februari 2012

Latmansdag

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Hade en förhoppning om när jag vaknade - att jag skulle hinna med att sorterar upp alla undangömda kläder som låg i fina röda kartonger uppe på garderoberna - men efter att ha lagt ut allt på sängen i olika högar - ja då svalnade intresset. En av alla dessa högar hamnade dock i tvätten för framtida bruk - men resten ligger kvar - fast nu på golvet. Jag måste verkligen ta tag i det!!

Efter visst övervägande beslöt jag sen för att åka med Herr Nyman ut till landet för skotta bort den lilla snö som kommit. Känns alltid bra att åka ut o kolla att allt står rätt till. Längtar verkligen efter värmen och solen när man kan fika ute på gräsmattan och spreta med tårna. Vi är snart där nu - tiden går fort.

Väl hemma igen - kurade jag upp mig i tvsoffan med en stor kopp te och virkade filtar och avslutade några varv på raggsockarna som snart är klara.
Som sagt - inte mycket vettigt gjort idag. Kanske känner jag mer lust imorgon.

Vad har ni gjort idag??

- Inga jordgubbar i sikte - ligger inbäddade under snötäcket -

måndag 13 februari 2012

Bröllopsdag

I nöd och lust

1988 - 24 ÅR - 2012


lördag 11 februari 2012

Bowling

Det är säkert över 10 år sedan jag bowlade sist - men ikväll var det ändå dags.
Vi var ett gäng från jobbet som träffades för att spela lite, umgås, men även för att äta lite mat tillsammans.
Trevligt.

Blev inte mindre roligt av att det gick så otroligt bra för vissa av oss  - både jag och herr Nyman hamnade på pallplats :)



torsdag 9 februari 2012

Nykter

Nu tänker jag göra ett inlägg om alkohol - och anledningen till det är att jag häromnatten lyssnade på ett radioinslag som handlade om utmaningar i livet. En kille ringde in och berättade att han under hela år 2010 beslöt sig för att vara nykter och helt avstå från vin och sprit. Det hela startade egentligen med en vadslagning med hans kompisar - som inte trodde att han skulle fixa det - och för att motbevisa dem antog han utmaningen. Döm om allas förvåning när han klarade det utan problem. Starkt jobbat!!!

Det som egentligen var det stora problemet under perioden var att förklara varför han inte drack - att hela tiden behöva försvara sitt medvetna val att inte dricka - ungefär som han vore en brottsling och hade gjort nåt fel. Varför ska man behöva försvara att man inte dricker - är det verkligen mer naturligt och försvarbart att hälla i sig alkohol som nån slags bedövning - ursäkter i stil med - "jag hade en dålig dag på jobbet" - "det är lite tufft hemma" - på nåt vis köper omgivningen de argumenten bättre än att man inte dricker alls.

En man som står mig nära - gjorde samma medvetna val för snart 5 år sedan - och han vittnar om detsamma. Idag får han argumentera mer för att han helt avstår - mer än anleningarna till att han förut drack. Det var liksom mer OK att han förut drack så mycket att han inte visste vad han sa eller gjorde - uppträdde oregerligt och gjorde sin familj ledsen. Att någon i sin omgivning istället är stark nog att ta tag i sitt liv - ändra kurs - och ändra livsmönster ses ofta med en blandning av förvåning och skepcism hellre än uppmuntrande ryggdunkar. Rent generellt har det varit på det viset - även om det naturligtvis finns undantag - men en och annan gliringar har han ändå fått höra. Vad beror det på? Kan det vara så att vårt eget dåliga samvete slår till oss en aning - vi vet kanske att vi själva skulle behöva göra en del förändringar i vårt liv - och istället för att vara glad för hans skull som klarar det - kommer den berömda avundsjukan fram?

Jag tycker hursomhelst att han gjorde det bra som tog det beslutet - men är ännu gladare över att han lyckas hålla sitt löfte till sig själv. Han mår mycket bättre nu - och framför allt mår hans familj mycket bättre.
Heder och respekt!!!




onsdag 8 februari 2012

Stavar

Blev en tur ner till Oset idag för lite jogging/powerwalk med stavar.

Herr Nyman kände för en liten joggingtur och det kändes naturligt att hänga på. Vi brukar göra så - att eftersom vi fortfarande har lite olika tempo - kör vi i motsatt håll gentemot varandra - vilket gör att vi åtminstone 2 gånger under rundan möter varandra och ser att att vi fortfarande står på benen. Lite roligt att se för varje gång var vi möts och hur mycket man förbättras.

Idag passade jag även på att köra lite uppför i de få backarna som finns - för att låta överarmarna jobba lite med stavarna - och det kändes bara bra.

Full med tillförsikt inför kommande prövningar :)


måndag 6 februari 2012

Bok om stickning

Nån i min närhet har köpt
Bonniers stora bok om stickning.

Den vill jag också ha - kanske kommer den på rean.


Örhängen

Följde med Jonna upp på stan häromdagen - hittade dessa små örhängen på rea.
Kunde inte motstå.


Datapaus

Redan Februari - nästa månad börjar våren och sen står det inte på förrän det är sommar. Härligt!! Dagarna börjar bli ljusare - och luften känns frisk och hälsosam. Vi fick vara med om en liten köldknäpp som varade i 2 dagar - med grader neråt 20 minus - men det är ju ingenting mot de 42 som kylde Kvikkjokksbefolkningen i norr  - blinkar åt magdalena ;) - så egentligen har vi ingenting att klaga över.

Jag fortsätter att kämpa på med mitt "nya liv" i form av medveten kost och stenhård motion - känns skönt när det visar konkreta resultat - både på vågen och i klädstorlek - men framför allt känner jag mig piggare och mer rörligare - och i slutändan är det mer värt. Nu har jag ju dessutom tjejvasan och se framemot - och det ska bli så kul!!

En av Herr Nymans alla brorsdöttrar är på besök i några dagar och vi har det jättetrevligt. Hon bor ju i Skellefteå egentligen - men vi gör allt för att visa Örebro från den fina sidan och visa hur trevliga vi är här - återstår att se hur övertalningsbar hon är -  kanske kan vi locka henne söderöver. Förutom detta har ju Jonna flyttat hem tillfälligt eftersom hon lånat ut sin lägenhet - så helt plötsligt blev det lite familj här hos gamlingarna igen - njuter!!

Hur har ni det själva därute??