tisdag 24 april 2012

Empati

Kampen mot parkeringsbolagen är från början dömd att misslyckas - detta pågrund av avsaknad av empati och förståelse från bolagen i uniform.

Enligt ordboken betyder ordet empati:
- inlevelse - deltagande - medkänsla - förmåga att känna för andra -


Igår råkade jag på min härliga granne - en äldre gentleman med glimten i ögat - när jag var ute på promenad med Frasse. Vi slog följe sista biten hem - och pratade om allt från väder och hälsa, till golfsäsongens kommande premiär.
Sen berättade han om dagen när han och frugan var uppe på stan i ett ärende, parkerar bilen och betalar i sedvanlig ordning parkeringsavgiften. Då händer plösligt något oplanerat - och plötsligt befinner de sig i ambulans på väg in till akuten där de blir kvar några timmar. Under tiden hinner bilen bli lappad med parkeringsbot eftersom tiden rinner iväg, och trots uppvisande av intyg från läkare och kvitton från akuten blir de tvugna att betala parkeringsböterna. Snacka om att den dagen var förstörd!!!

Naturligtvis ska parkeringsvakterna göra sitt arbete och jag tänker inte göra misstaget att dra alla över en kam - men finns det verkligen inga marginaler för mänsklighet och förståelse?? Man rår inte för att man blir sjuk och nånstans borde det finnas utrymme för att göra undantag när behoven finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar