tisdag 10 januari 2012

Sockerkaka med spets

Jag är väl inte direkt känd för min bakning - men ibland slår jag ändå till.
Dambesök på agendan - och då är det ju gott att ha något att bjuda på.
Därav en spetssockerkaka - enkel och utan krusiduller - och dessutom faktiskt god.

Hursomhelst fick vi en trevlig eftermiddag tillsammans - Tack för att du kom:)

4 kommentarer:

  1. Vad är det som sätter spetsen i spetssockerkakan?

    SvaraRadera
  2. Hej Jessica.

    Baka en vanlig sockerkaka precis som vanligt och sätt in i ugnen.
    Sen tar man 2 msk margarin eller smör - 1 dl socker - 2 msk mjölk eller grädde - blandar allt i en kastrull. Värm upp till en härlig sörja. När det är ca 10 min kvar på gräddningen av sockerkakan - tarNNsn ut den och häller över sörjan från kastrullen. In i ugnen igen tills det fått lite färg - ca 10 minuter.

    Alltså - en helt vanlig sockerkaka i lite lyxigare utförande.
    Blir perfekt att baka nu när du får ugn ;)
    Kram och lycka till/Lisa

    SvaraRadera
  3. Ps/ glömde skriva att använda en form med löstagbara kanter är en fördel. Synd och förstöra kladdet på ovansidan genom att behöva vända på kakan ;) /Lisa

    SvaraRadera
  4. Låter lysande! Allt som kladdar till och tillför extra fett eller socker är alltid en hit. :) Ska man äta kaka ska man göra det ordentligt! Vi har upptäckt kondenserad mjölk här, det ska tydligen också vara bra att hälla över sockerkaka!

    SvaraRadera