måndag 28 februari 2011

Bio

Det hör inte längre till vanligheten att hela familjen går på bio tillsammans. Av bekvämliga skäl blir det istället en hel del dvd. Ikväll bröt vi dock trenden.
För ska man se Sanctum då ska man verkligen satsa på bioduken med tillhörande 3D glasögon.

En "James Cameron" film är alltid väldigt dramatisk och effektfull och Sanctum är inget undantag. Massor med spektatulära klättringfrekvenser men framför allt undervattensscener  -  man kommer på sig själv att sitta och hålla andan vid flera tillfällen. Ingen film för den som är rädd att få huvudet under vatten med andra ord. Tyvärr mister alldeles för många livet när alla vill leka hjältar - men utan just den detaljen vore det ju ingen katastroffilm.
Hursomhelst klart sevärd, och ett extra plus i kanten för de fina 3D-glasögonen som alla i salongen sitter med :)

Nu ska jag försöka sova några minuter innan klockan ringer för nattens arbete.
Kram på er.


söndag 27 februari 2011

Helgen som gick.....

Oj vad jag har varit lat i helgen - har nästan inte gjort något alls.

Förutom att sticka klart jonnas raggsockar då. Hon tyckte de blev jättebra, så nu har jag beställning på fler.

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter
Sov gott!!!



lördag 26 februari 2011

Lyxfrukost

Lördag morgon.
Tiramisu till frukost - rena rama lyxen.
Njuter till fullo - det var jag värd.



fredag 25 februari 2011

Läslust

Inga 24 kilo som vissa andra bokentusiaster - men några fynd på rean gjorde jag i alla fall.


"Dag Hammarskjölds Fjällvärld" av Grundsten och Hammarskjöld
"Munken som sålde sin Ferrari" av Robin Sharma
"Skynda att älska" av Alex Schulman
"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson
"Kråkflickan" av Eriksson&Axlander Sundquist

Vinterjacka

Frasse har fått en ny vinterjacka med skönt foder för kalla dagar.
Dessvärre är han inte så sugen att visa upp sig - men han kommer att tacka mig när det är 30 minusgrader ute som det var häromdagen.

onsdag 23 februari 2011

Gryning

En kall morgon - vy över närkeslätten

fredag 18 februari 2011

Kiruna

Imorgon åker Jonna upp till Kiruna.
Hon ska umgås med släkten - åka skoter - titta på norrsken

Behöver jag säga att jag är avundsjuk

torsdag 17 februari 2011

Persontyptest

Hittade en intressant sida på nätet där man kan göra ett test för att se vilken slags arbetsmänniska man är och vilka jobb som skulle vara mest lämpliga.

Detta är mitt resultat:
Din persontyp: ESFJ

"Fokus på att organisera saker och ting så att de personliga behoven blir uppfyllda"


ESFJ-typer är ofta omsorgsfulla, öppna och varma personer som gärna ser till att saker och ting blir ordentligt gjorda. Deras talang är framför allt att ge hjälp och stötta, så att andra får sina behov uppfyllda. De är plikttrogna och uppmärksamma på andra människors behov och vill skapa harmoni och trivsel. De följer vanligtvis regler och procedurer på sin arbetsplats och kan ofta åsidosätta sina egna behov för att få samarbetet att fungera och bevara harmonin.


För ESFJ:er är det därför viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat så att deras arbetsuppgifter ger dem möjlighet att ordna så att arbetet kan utföras noggrant och ordentligt. Ofta hittar man ESFJ-personer i jobb där de kan använda sin organisationstalang till att organisera saker och ting så att deras personliga behov uppfylls. Därför hittar man dem ofta i befattningar som kräver hög grad av kommunikation i kombination med att man är plikttrogen och ger personlig service inom vissa väldefinierade ramar. Oftast hittas de inom:

•undervisning
•hälsosektorn
•barnomsorgen
•matlagning och servering
•personlig service
Följande kända personer har persontypen ESFJ: George Washington, Ray Kroc, J.C. Penney



Gör ett eget test: http://www.jobbsafari.se/cgi/typeindikator.cgi

Körkort

Grattis till Fia som fick sitt körkort idag - på första försöket dessutom.
Nu är det slut med att passa busstider och frysa på järnvägsstationen.

Tuta och kör så det ryker!!!

naiv.super

Nu har jag läst klart boken  naiv.super
Och för att inte helt konkurera med Sandra så ska jag bara göra en kort reflektion.
Den är bra!!! Den är naiv!!! Den är super!!!

Huvudpersonen kommer fram till diverse enkla slutsatser i för övrigt djupa ämnen.
Begreppet tid och existens är något som bekymrar honom, vilket för honom ut i världsrymden - och relativitetsteorin är något som ger honom huvudvärk.

Bästa citatet är enligt mig:
Perspektiv borde vara något man kan köpa och ta intravenöst.

En riktig feel good bok - rekommenderas varmt!!



onsdag 16 februari 2011

Inte särskilt heligt

Adventljusstaken är fortfarande framme - och tänd. Det är mitten av februari. Antingen är de väldigt sena med att ta bort den - eller väldigt tidigt ute för nästa julfirande. Så viktig och helig är den högtiden......... :O



tisdag 15 februari 2011

Peter "Foppa" Forsberg

Har jag berättat att min familj är hockeynördar - ok, då gör jag det nu. Det kan vara allt från den allsvenska hockeyklubben här i Örebro till Elitserien med Modo i spetsen. Men framförallt allt gäller det en viss Foppa Forsberg och hans äventyr i Colorado. Som jag nämnt tidigare har diskussionen gått het här hemma angående huruvida hans fot ska hålla eller inte. Nu visade det sig dessvärre att den inte gjorde det - och vid en tårfylld presskonferens förklarade en tagen Forsberg att han lägger av med all hockey.
Jag kan bara tänka mig vad det kostar att ta ett sånt beslut - något som var så vardagligt och viktigt under en så lång period av hans liv, att det på riktigt ÄR hans liv - och sen bara sluta. Inte för att man vill - utan för att kroppen säger ifrån. Karln börjar ju faktiskt närma sig de fyrtio - han är ingen ungdom längre. Det faktumet måste kännas tungt.

Blir lite ledsen när jag ser reportage och läser svarta rubriker i stil med att "FOPPA ÄR SLUT" - ungefär som att hans liv är slut bara för att han slutar med hockey. Tvärtom - det är nu livet börjar. Livet som innebär att njuta av allt han åstadkommit - att få åka på semester med sin flickvän och uppleva saker tillsammans - skaffa barn - slippa pressen från en hel hockeyvärld och funderingar på comebacker. Det unnar jag honom verkligen - att få bara vara.

Jag medger att jag inte är något hockeyorakel - jag är bara gift med en hockeytokig man och mamma till en hockeytokig tjej- så visst har jag fått min dos av hockey och Foppa genom åren. Jag har följt med på Modomatcher och sett Foppa spela live - jag erkänner villigt att killen är begåvad och jag förstår till fullo att fans världen över höjer honom till skyarna. Ishockey är en lagsport och man blir aldrig bättre än vad sitt lag prestererar - det är en sanning. Foppa därmot hade förmågan att lyfta ett helt lag - bara av finnas till, skapa utrymme och lyfta fram sina lagkamrater. Det är nog det som gör honom så stor,  i kombination med ödmjukhet och glädjen att få spela hockey.

Här hemma kommer han att vara kung för lång tid framöver!!

Parfym

Jag har beställt parfym som kom med posten idag. En gammal goding som fanns i min bekantskapskrets för cirka 20 år sedan. Känner att jag blir lite nostalgisk nu - men jag älskar dofter och har gärna lite olika att välja på för olika sammanhang.

Annars är just parfym och dofter ett känsligt kapitel i detta allergisamhälle. Många mår riktigt dåligt av parfym så man får använda det med måtta och omdöme. Fast å andra sidan finns det så många andra dofter som är minst lika irriterande. Jag tex har svårt för när människor i min omgivning inte tvättar sig och luktar svett, för att inte tala om snuslukten som numera finns överallt. Rökarna får snällt placera sig på särskilt markerade platser i offentligheten men prillan under överläppen är ok i alla sammanhang - men de stinker precis lika mycket. Usch det tycker jag är äckligt.

För att återgå till ämnet - berätta gärna vad har ni för favoritdoft. Tips emottages med tacksamhet ;)

måndag 14 februari 2011

Fika hos Jenny

Idag har jag och Frans varit ute hos Jenny och zigge och fikat. Verkligen fikat - på riktigt. Med undantag för en kortare hundpromenad har vi bara suttit inne och mufflat godsaker och bakelser. Det var så längesen vi träffades - blir alltför långt mellan gångerna - så det blir naturligtvis en hel del skvaller om ditt och datt varvat med asgarv och flabb. Och så ännu mera fika förstås. Sockernivån är uttänjd till det yttersta - så nu blir det till att tända av för att återgå till det normala igen.
Tack för en trevlig dag - ses snart igen

söndag 13 februari 2011

Raggsockar

Det har blivit lite paus i rutvirkandet - förhoppningsvis bara tillfälligt. Men jag rensade i mina gömmor och hittade påbörjade raggsockar som jag inte orkat sticka klart. Kanske är det läge att ta tag i just lite stickning som omväxling. Det är meningen att min syster ska få dem - vore ju trevligt om hon kunde få dem innan vintern är slut. Det är ju NU hon behöver dem.

För övrigt blir det en lugn söndagskväll med "solsidan" och varma mackor.
Ta hand om er därute.

lördag 12 februari 2011

Fönstertittare

Idag ertappade jag frasse i en ny favoritposition - sittande på soffkanten och spionerande på det som händer ute på gatan. ganska kul syn. Han är verkligen nyfiken och vill vara med när det händer.

Bokrean

Idag kom första reklambladet för bokrean i min ägo. Influerad av min vän Sandra - som för övrigt slukar böcker och har egna boktips fram till bokrean - tänker jag i alla fall bläddra i den för att se om det är något jag gillar och önskar. Vem vet - trots allt sker det mirakel med jämna mellanrum. Återkommer med resultat längre fram. För att vara lite fyndig så är inte sista bladet vänt ännu ;)



fredag 11 februari 2011

Minusgrader

Från att ha snöat oavbrutet i över ett dygn är det nu dags för ett litet ombyte. Redan nu på eftermiddagen började graderna krypa nedåt - vilket märktes på den fantastiska himlen nu på kvällstimmarna. Molnen skingrade sig och luften blev kall och frisk.
Passade på att åka iväg till landet och skotta upp de snömängder som kommit innan de är omöjliga att flytta.
Nu blir det en lugn kväll med lite rollokola och handarbete.


Annars är det heta diskussioner här hemma just nu angånde en viss "Foppa" och hans comeback i Colorado inatt, huruvida hans fot kommer att hålla eller inte.
Vad tror ni???



torsdag 10 februari 2011

Vykort

Det hör inte till vanligheten att man får "vanlig post" längre - typ handskrivna vykort eller brev. Det mesta sköts på elektronisk väg som mail eller sms. Fast bara den här veckan har jag fått två vykort med posten. Blir så glad när jag tänker på det. Att välja ett kort att skicka - komma på nåt fyndigt att skriva - köpa frimärke - och till sist hitta en gul låda att lägga det på - det krävs lite mer ansträngning än att bara trycka på lite tangenter. Stor respekt och tacksamhet för såna vänner.
Ett stort TACK!!!

Barbapapa

Min dotter har världens sötaste strumpor på sig idag. Jag är faktiskt lite avundsjuk.

tisdag 8 februari 2011

Maskros

Nu har vi äntligen skaffat en lampa till extrarummet här hemma. Efter diverse velande blev det till sist Ikeas maskroslampa som hamnade i taket. Blev riktigt bra faktiskt. Ett smart val att välja den mindre modellen också. Börjar bli ett ganska mysigt rum - snart klart :)

Bilprovningen

Idag har jag varit på besiktning med Konstapel BubblA. Han skötte sig utmärkt - och gick rakt igenom utan en enda anmärkning, That´s my car :)
Den unge besiktningskillens spontana kommentar var: - "Oj vilken liten sportig bil."
När han sen överräckte det felfria dokumentet fortsatte han att överösa massa beröm för vilken fin bil jag har med sportpaket och vinge. Han avslutade med orden: - "den låter som värsta ferrarin"

Tyckte nog att han överdrev lite :) - men nöjd och glad satte jag mig i min lilla pärla och åkte hem.

Syltburk

Inatt har det kommit ca 10 cm blötsnö i nollgradig temperatur. Känns som man åker runt i världens största syltburk.



måndag 7 februari 2011

I städtagen

Undra om killarna i garaget kommer att märka att jag har städat deras fikarum......???

Klockren skylt

Jonna är lite ledsen på mig för att jag inte visat upp min nya skoskylt.
Hon köpte den på Hindersmässan och jag fick den i present för ungefär 1 vecka sen.
Den är så ursnygg - klockren för den skoälskare som jag är.
Nu gäller det bara att hitta en bra plats att hänga upp den på.


Sofias salong

Var och hälsade på hos Sofia i hennes nya salong idag.
Hon har ju flyttat till Öster - passar mig perfekt.
Nu är vi nästan grannar.
Ett stort grattis till dig - kommer att bli så bra när allt blir som du vill ha det.


Besök hennes blogg på: http://salongthisnthat.blogg.se/

söndag 6 februari 2011

Dregen och Pernilla

Måste bara få tipsa om denna underbara video.
Älskar!!!

På egen hand

Nu så äntligen tror jag att det fungerar. Nu har Jonna visat mig hur jag ska göra. Det var lite inställningar som skulle fixas.
Fantastiskt vad tekniken är underbar ;)

Dum i huvudet....???

Jag har precis upptäckt en app som jag kan använda på min Iphone som gör att jag kan blogga - dvs skriva OCH skicka bilder till min blogg utan att sitta vid datorn. Vad smart om man inte är hemma på några dagar tänker jag - men upptäcker sanningen med ordspråket: "det går inte att lära en gammal hund sitta". I morse skrev jag världens längsta meddelande - skickade med en bild - men INGENTING händer - förutom att ALLT försvinner ut i tomma intet. Gör samma sak tre gånger innan jag inser att det är kört. Tappar man lusten eller tappar man lusten. Ska be Jonna hjälpa mig och ge mig en föreläsning i hur man gör innan jag blir helt tokig på riktigt.

Det jag skrev som försvann beskrev vilken underbar slö lördag jag hade. Sov länge - låg kvar och drog mig ännu längre - läste i boken jag lånat av Fia - somnade om en stund och hade inte ens dåligt samvete över att nästan hela dagen gick.
Mannen bjöd på underbar portergryta och lite senare blev det även att smaka av Jonnas smarriga morotskaka - med massor av glasyr - mums!!
Kvällen fortsatte sen med både melodifestival (eller mello som man numer säger) och Änglagård innan det var dags att krypa till kojs.

Ha det gott!!!



Åt en bit till frukost också - syndigt värre

lördag 5 februari 2011

Radio

Inatt önskade Jonna en låt till mig på radion - och den kom med!!! Gissa om jag blev både glad och överraskad. Tyckte det var gulligt av henne ;)
Tack så jättemycket.

fredag 4 februari 2011

Här är mitt fredagsliv

Lite uppdateringar så här i slutet av veckan.

Allt går lite i slowmotion här hemma eftersom jag ännu inte är helt ok i mitt knä.
Kryckorna ställde jag åt sidan i början på veckan - men jag haltar fortfarande ganska rejält och jag kan varken böja eller räta ut benet fullt ut.
Försöker hålla igång på bästa sätt - men blir lite smått irriterad när allt tar sån tid och inte går lika snabbt som vanligt
Idag har jag dock varit ganska effektiv, även om jag samtidigt tagit det lugnt. Har i alla fall hunnit med massor.

Titta bara:



 Tvättade massor - skjortor och jobbarkläder

 Började läsa boken som jag fick låna av Fia - har inte kommit så långt men har förstått att en bultbräda, en tom lägenhet, en bortrest bror och en boll är viktiga ingredienser.

 Bäddade rent med det vita överkastet och de vita kuddöverdragen

 Diskade världens jättedisk

 Städade lägenheten - dammade och dammsög. Det är ju trots allt fredag :)

Avslutade det hela med ett varmt bad - naturligtvis med badbomb från Lush

.
 Det jag överhuvudtaget inte ens tänker nämna, är att jag fick dyngpisk i Backgammon.
Usch det känns surt - måste gaska upp mig. 

onsdag 2 februari 2011

Vårkänslor

Idag har det varit en helt otroligt underbar dag.
Även om det fortfarande enligt kalendern är vinter kunde man ändå ana lite vår i luften - solen sken och det var plusgrader ute.
Åkte ut till landet en snabbis för att kolla av läget.
Nästan all snö var borta - det är svårt att tänka sig att det var en meter snö för bara några veckor sedan - och vilken skillnad från februari förra året.

Huset var sig likt - bara lite kallare.
Men jag längtar ändå tills den dan när man kan ta ur innerfönstren, skura med grummesåpa och skaka alla mattor - när man får plantera pelargoner och kratta grusgången - när man får göra värsta brasan och grilla mashmallows.
Snart är vi där - jag längtar!


  Februari 2011


Februari 2010

tisdag 1 februari 2011

Heja Norrland

Fick denna lilla berättelse av Linda på mailen idag.
Tyckte den var lite rolig - så håll till godo :)


Det var ett stor internationellt ölbryggarkonvent på Mallorca. Och alla de

stora bryggeriernas chefer var där.
Av någon outgrundlig anledning var även chefen på Norrlands Guld där.
Förmodligen inkvoterad som någon form av exotiskt inslag ...
Nåväl, efter förmiddagens konfererande så var det dags att äta lunch.
Servitrisen gick runt och tog upp beställningar på dryck till maten.
Carlsbergchefen sa med hög röst: ”Jag tar en Carlsberg, probably the best Beer in the world”
Chefen från Bitburger sa givetvis: ”ein Bit, Bitte”.
Och chefen från Heineken sa att han skulle ha en Heineken, unchanged since osv.
Så där höll det på runt bordet.
Chefen på Norrlands Guld var dock lite osäker på om man hade hans öl på Mallorca och han ville ju, av naturliga skäl, inte dricka någon annans öl.
Så när det blev hans tur att beställa sa han med hög stämma:
"Jag tar en Cola light!"
Det blev så klart helt dödstyst runt om i salen och alla huvuden vreds mot honom med förundrande blickar.


"Ja va fan, ska inte ni dricka öl, så ska jag inte heller göra det!"


Februari

Så var då Januari till ända och en ny månad har börjat.
Det är inte klokt vad tiden går fort egentligen - och jag har överlevt  - Fantastiskt!!!

Januari var innehållsrik - hände massor:
Jag var till stockholm o träffade min syster och hennes dotter - fick en jättefin tavla av Fia - åt en massa semlor - halkade och fick uppsöka akuten - var till vetrinären med Frasse - gjorde fynd på hindermässan - umgicks med mamma och virkade en massa rutor.

Nu återstår att se vad Februari har att erbjuda.