lördag 27 februari 2010

Andra chansen

Så är det då klart vilka Melodier o Artister som går vidare till "andra chansen" i melodifestivalen. Ska bli spännande att få komma till conventum o kika lite närmare på detta etablissemang (stavas det så...???)
Nästa vecka vet vi vilka av dessa bidrag som vann och som går vidare till "the grand final"
i Globen.


1. Bidragets titel: Headlines
Upphovsmän: Peter Boström, Tony Nilsson
Artist: Alcazar

2. Bidragets titel: Underbart
Upphovsmän: Lina Eriksson och Johan Moraeus
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

3. Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag och Lars "Dille" Diedricson
Artist: Jessica Andersson

4. Bidragets titel: Sucker For Love
Upphovsmän: Fredrik "Fredro" Ödesjö, Andreas Levander, Johan "Jones" Wetterberg, Pauline Kamusewu
Artist: Pauline

5. Bidragets titel: Road Salt
Upphovsman: Daniel Gildenlöw
Artist: Pain of Salvation

6. Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman
Artist: Pernilla Wahlgren

7. Bidragets titel: Human Frontier
Upphovsmän:Tobias Jonsson, Anneli Axelsson
Artist: Neo


8. Bidragets titel: Heaven Or Hell
Upphovsmän: Håkan Larsson, Björn Lönnroos, Jörgen Svensson
Artist: Crucified Barbara

torsdag 25 februari 2010

onsdag 24 februari 2010

Vinterland


Måste få lägga ut en bild från landet - har precis varit där och skottat efter senaste snöfallet. Var säkert 40 cm som skulle skyfflas undan. Men som synes blev det blev jättefint.

Nya Bilder på Frasse







Jakten på ett bord




Ska det verkligen vara så svårt att hitta ett köksbord???

Var förbi Bra&Begagnat idag men turen var inte på min sida.
Antingen är de för stora - för små - för runda - för kantiga - för höga - eller för fula.
Hur svårt kan det va???

Har gjort om lite hemma och just nu gapar köket tomt och ekar nåt förfärligt. Måste hitta ett bord snart - gärna genast.

Tog istället en sväng förbi
blomsterlandet och köpte lite nya blommor till hemmet.
Tulpaner, liljor och vårglöd.

Fick en liten känsla av lite vår idag. Bara 6 minusgrader och strålande sol från en klarblå himmel. Det droppade t.om från taken. Kanske, kanske, kanske slutar vintern snart. Kan ju alltid hoppas.

Skänker en liten tanke till mina förläldrar som hade MINUS 31 idag - jag är inte avundsjuk!!!

fredag 19 februari 2010

Våga hata vinter......

SMHI: Klass 2-varning
utfärdad i Örebro län
SMHI utfärdar nu en klass 2-varning för Örebro län. Vädret bedöms kunna innebära "fara för allmänheten och stora materiella skador."

SMHI:s varning klass 2
"Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV."



I say no more.........

torsdag 18 februari 2010

Ett oväntat möte

Har tillbringat 2 dagar i teaterliknande slottsmiljö på Såstaholms konferenshotell i Täby/stockholm. Kursen som jag fick gå handlar om Ledarskap - Miljö - Arbetsrätt.
Intressanta ämnen som man måste kunna om man arbetar som Nattförman. Sen är det ju alltid trevligt att träffa likasinnade från andra orter och höra hur de jobbar och hur rutinerna fungerar.

Att jag sen efter säkert 5 eller 6 år stöter ihop med Miriam i matkön är ju rena rama bonusen. Hela 35 minuter fick vi tillsammans för att summera de senaste årens händelser. Alldeles för kort tid, men det var underbart att se henne igen. Det gör liksom ingenting att tiden gått - det känns som igår och man tar vid där man slutade sist man träffades.

En andra överraskning var den fantasiska maten som serverades. För andra gången i mitt liv fick jag njuta av Marulk. Denna otroligt fula men underbart goda slamkrypare. Gott gott gott.


Men som alltid är det oerhört skönt att komma hem. Nu ska alla intryck från kursen summeras för att senare tillämpas i praktiken. Verkligheten ser ju lite annorlunda ut än innehållet i böckerna - så det blir en liten utmaning. Men också väldigt roligt och spännade.

Slänger ett öga på Jonna o Frasse som gonat ner sig rejält i soffan under yllefilten. Ser onekligen väldigt skönt ut - ska nog fixa till en kopp te och slänga upp fötterna på soffbordet och bara softa resten av kvällen - det tycker jag att jag är värd *ler*

lördag 13 februari 2010

Denna dagen - ett liv.

Enligt almanackan är det idag den 13 Februari 2010, och det innbär i praktiken att det är min bröllopsdag, vilket i sin tur betyder att jag varit Fru Nyman i exakt 22 år.
När man tänker på det - 22 år - känns det länge och väldigt gammalmodigt. Många ger upp sina äktenskap redan innan det når en bråkdel av mina 22 år.

Det vore en lögn att säga att allt har varit en dans på rosor - att allt har varit smärtfritt.

Brukar likna äktenskapet vid en bra bok - en sån där riktigt fängslande bok som du inte kan lägga ifrån dig - en bra inledning och starka karaktärer - kapitel med gråt och tandvärk - du vänder blad och upptäcker lite medvind och glädje. Men på något vis så slutar alltid bokens sista rader med "så levde de lyckliga i alla sina dagar". Lite klichévarning - men är det inte så livet är - upp och ner hela tiden.

För bara några år sen blev dagar och datum allt mindre viktiga - löften som man avlade för länge sen spelar inte så stor roll, om man inte försöker leva upp till dom varje dag. Det viktigaste är att varje dag behandla varann med kärlek och respekt, och framför allt ha roligt och trevligt tillsammans. Allt annat är av mindre betydelse.

Försöker ständigt påminna mig Farbror Melkers ord i Saltkråkan när han sätter sig ner för att skriva boken som ska göra honom berömd och erkänd - ordtorkan gör att bladet fylls med endast 4 små men ack så betydelsefulla ord: "denna dagen - ett liv". Det har fått bli mitt motto i livet: Att varje dag är viktig för resten av ditt liv. Gör ditt bästa av varje dag - imorgon kan det vara försent!! Att alla dagar tillsammans är ditt liv.
Massor med kramar till er alla.








onsdag 10 februari 2010

Present

Igår blev jag glatt förvånad när mannen kom hem med en jättefin present till mig. Han hade inte slagit in den - men det gjorde absolut ingenting. Det är ju egentligen själva överraskningsmomentet som är det viktiga och att känna sig ihågkommen och omtyckt!! Att det sen är något jag önskat mig, och som jag kommer att ha stor användning för, gör det hela ännu roligare.

TACK!!!!

Mod F1, svensk överlevnadskniv

Med denna kniv sätts en ny världsstandard! Viktiga faktorer som teknisk design, ergonomi och ekonomi sammanfaller i mod. F1 och utgör därmed det främsta koncept som för närvarande finns att tillgå. Kniven passerar med bred marginal internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet, varför ingen annan kniv kan mäta sig med en F1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett. Det tog åtta år att utveckla mod F1, den kniv som fr o m 1995 är flygvapnets officiella överlevnadskniv och som också används inom andra delar av det svenska försvaret. Det subarktiska klimat, som vintertid råder i stora delar av Sverige, har på ett avgörande sätt påverkat utformningen av denna mycket speciella kniv - vintern är förvisso flaskhalsen för all överlevnad.

Mod. F1 representerar en helt ny filosofi vad gäller knivar för överlevnadsbruk, samtidigt som den kombinerar generationers erfarenheter med modern spjutspetsteknologi. Det behändiga men kraftfulla formatet, den genomtänkta designen, det utomordentligt starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna kniv. Vi lämnar därför två års garanti på knivarna, avseende material- och fabrikationsfel.

Mod. F1 är en behändig kniv som passar alla händer och duger till kolossalt många göromål. Det säkra, behagliga greppet tillsammans med ett mycket hårt och segt laminerat specialstål gör att kniven kan användas till allehanda normalt men också påfrestande arbete. Man kan välja på två typer av slidor - en öppen zytelslida men tryckknapp runt skaftet, och en heltäckande läderslida. Zytelslidan håller fast kniven med dubbel säkerhet samt är helt okänslig för vatten, kyla och nötning. Den dubbelsäkrade enhandsopererade zytelslidan är en professionell slida för dem som värdesätter högsta kvalitet.

lördag 6 februari 2010

Melodifestivalen 2010

Nu har melodifestivalhysterin drabbat sverige igen. Första deltävlingen gick av stapeln i Ö-vik.
Hyfsat startfält och lite otippat gick Salem al Fakir och knep den första finalplatsen tillsammans med Ola.
Själv ägnar jag lite speciellt intresse åt de artister som går till andra chansen här i örebro eftersom vi har blivit bjudna på biljetter tills dess.

Denna gången blev det Jessica Andersson o Pain of salvation.

onsdag 3 februari 2010

Avåkning

Inatt var det dags för den årliga och obligatoriska avåkningen. Huvvaligen vad jag hatar kombinationen snöfall och blåst - DRIVSNÖ!!!
På vissa ställen var vallarna upp till 1 meter höga. Skillnaden mellan hjälte och idioti är hårfin och abonenterna skulle veta vilket litet helvete man går igenom såna här nätter.
Så vad gör man när man ligger med halva bilen nere i diket och inte ens kommer ut genom dörren - man sväljer stoltheten och ringer till nattförmannen som genast skickar ut 2 kolleger för att hjälpa till och dra upp en. Gliringarna får man helt enkelt bjuda på. Som tur var kom jag i alla fall upp och kunde fortsätta - ända till nästa fastkörning. Ut och skotta igen - och nu är adrenalitet på topp kan jag säga - svetten rinner och vantarna är blöta.
Vissa kunder blev utan sina tidningar inatt - men det gick liksom inte. Men vad jag förstått kom jag ändå lindrigt undan - en del av mina kolleger fick lov att avbryta sina rundor för att sen köra vidare under dagen - jag var ändå klar före 06.00.

Som tröst kom mina skivor från cdon.com idag. Nu sitter jag och diggar James Morrison - en underbar upptäckt med fantastisk musik. Skickar med ett litet smakprov så håll till godo.



måndag 1 februari 2010

Millenium



Så är då sagan om Lisbeth Sallander all.

Var på bio ikväll och såg sista delen i Milleniumtriologin.

Känns lite trist att inte få fortsätta lära känna denna truliga - envisa - speciella - häftiga - men ack så fantastiska Lisbeth.
Undrar om man skulle orka stå ut med henne i sin omedelbara närhet............